6 Mart 2012 Salı

ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR?
İlhan ULUKÖSE
Hükümet tam bir aymazlık içinde bir yandan seçmenine selam verecek uygulamalar peşinde,öte yandan da ülkenin aydınlık güçleri olan Üniversite,Ordu ve basını etkisizleştirmek için yoğun çabalar içinde iken Güneydoğuda ayaklanma olarak tanımlandırılabilecek şiddet ve talan olayları başladı.Ne yazık ki, ne AKP hükümetinde ne de partinin kendisinde, artık göze batmak bir yana, gözümüzü oyacak kadar elim boyutlara ulaşan tehlikeli gidişatı öneyebilecek politikalar üretebilecek kadrolar mevcut değildir. İş yine onların iktidarlarına rakip olarak gördükleri asker ya da sivil aydınlarıyla, AB ve ABD çıkarlarını savunmayı bir vatanseverlik gibi gösterme üçkağıtçılığı yapan bir bölümü hariç basınımızın yurtsever kalemlerine kalmıştır.
Kendilerinin o bölgede yaşayan halkın geçek temsilcisi olduklarını iddia eden ayrılıkçı terör örgütü ve yandaşları da büyük bir tarihi hata içerisindedirler.Varsayalım ki dünyadaki siyasal ve askeri koşullar da onların çıkarları doğrultusunda gelişti,uygulanan şiddet ve terörle desteklenen politikalar sonuç verdi ve bölgede ayrılıkçı bir devlet kuruldu.Bölge genelinde iklim ve arazi koşulları orada yaşayacak insanları insan gibi yaşatacak gelir kaynaklarından yoksundur.Ekonomi olmayınca, ne sanayi ne de ticaret oluşmayacaktır.Türkiye Cumhuriyetinin Doğu ve Güneydoğuya harcadığı kaynaklar bölgenin ulusal gelire katkılarından kat kat fazladır.Sanayisiz,tarımsız,ticaret ve turizm kaynak ve gelirleri olmaksızın kuracakları sözde devlet(!) ayakta duramayacaktır. O zaman da büyük dış güçlerin kucağına oturmaktan başka çareleri olmayacaktır.Bin yıldır bir arada yaşadıkları büyük ve asil ulustan ayrılmaları, bir anlamda artist olmak için evden kaçıp randevuevine düşen aptal ve zavallı kız olmaları demek olacaktır.Orada bile patron yaşlanan yani onun çıkarına elvermeyen kadını bir tekme ile kapının önüne koyuvermektedir.Bu senaryo da hesaba katılmalıdır.Sömürü bitince emperyalizmin dostluğu da biter.Kurt derisinden post, emperyalistlerden de dost olmaz.Onların dostlukları değil, çıkarları vardır. Ayrıca, bunun için her iki taraftan dökülecek kanların faturasının da da büyük ölçüde kendilerine çıkacağını hesaplamaları gerekir.Daha daha, ülkenin her bölgesinde kendine bir yaşam tarzı kurabilmiş kürt asıllı insanlarımızı ne yapacağız? Asıllarına dönmek için bölgeye dönerlerse işleri ve aşları olmayacaktır.Dönmezlerse, oturdukları bölge insanları ile arasına kan davası girmiş olacağı için ikinci sınıf vatandaş bile olamayacaklardır.
Şimdi herkesin başını elleri arasına alıp uzun uzun düşünme zamanıdır. En çok düşünüp kendi insanlarının yabancı çıkarları uğruna tuzağa düşmesini engelleyecek çaba ve örgütlenmeler içinde olması gereken kişiler , bu bölge orijinli aydınlardır.Ayrıca en zayıf zamanında üstüne çullanan zamanının devleri ile başa çıkmayı bilmiş olan ve vatan söz konusu olunca gerçekten eşşsiz olan ÇILGIN TÜRKLER bu senaryolarda hep başrollerde olacaktır.
Bence çanlar en çok kürt asıllı yurtdaşlarımız için çalmaktadır.Ya bu ülke ve devlet ile birlikte yükselecek ve yücelecekler ya da tarihin çöplüklerinde çürüyüp gideceklerdir.Bu konuya kafa yoran herkesin bilmesi gereken en önemli gerçek budur.

( 3 Nisan 2006 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder